Project

General

Profile

Bug #143

Problem Accessing PhpMyAdmin to Virtual Database Server Running Lighttpd

Added by Daniel Curtis over 8 years ago. Updated over 8 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Normal
Assignee:
Target version:
-
Start date:
07/12/2013
Due date:
% Done:

100%

Estimated time:
0.50 h
Spent time:

Description

I encountered an error while setting up the new virtual database server, the problem being I could not access the PhpMyAdmin page despite having both phpmyadmin and lighttpd installed. I checked /var/log/lighttpd/error.log to find the following error:

2013-07-12 17:25:11: (server.c.1546) server stopped by UID = 0 PID = 14678
2013-07-12 17:25:11: (log.c.166) server started
2013-07-12 17:25:11: (mod_fastcgi.c.1103) the fastcgi-backend /usr/bin/php-cgi failed to start:
2013-07-12 17:25:11: (mod_fastcgi.c.1107) child exited with status 2 /usr/bin/php-cgi
2013-07-12 17:25:11: (mod_fastcgi.c.1110) If you're trying to run your app as a FastCGI backend, make sure you're using the FastCGI-enabled version.
If this is PHP on Gentoo, add 'fastcgi' to the USE flags.
2013-07-12 17:25:11: (mod_fastcgi.c.1397) [ERROR]: spawning fcgi failed.
2013-07-12 17:25:11: (server.c.964) Configuration of plugins failed. Going down.

The problem turned out that the php5-cgi package was not installed. To fix this run:

sudo apt-get install php5-cgi
sudo service lighttpd restart

After this was finished I could access the PhpMyAdmin page onthe database server.

#1

Updated by Daniel Curtis over 8 years ago

  • Private changed from Yes to No

Also available in: Atom PDF